NVM

Bezig met het laden
van het e-zine...

Digitale Kansen: De consument

In dit e-zine lees je alles over de (veranderende) consument, de impact van digitalisering en de rol die de makelaar hierin heeft. De artikelen en video’s zijn geclusterd per thema en vind je hieronder.

01 | Welkom!

02 | Voorwoord

03 | De consument

04 | Innovatie

05 | Klantreis

06 | Social Media

07 | Jouw klantrelatie

08 | Oud & Nieuw?

09 | Colofon

Bezig met laden
>

Nieuwe woonconcepten

Door maatschappelijke trends en ontwikkelingen zoals de verkrapping op de woningmarkt en toenemende vergrijzing ontstaan nieuwe woonconcepten.  Daardoor verandert ook de rol van de makelaar in een adviseur, wooncoach of begeleider. We laten je hier een breed scala aan nieuwe woonconcepten zien. 

2 min

Senioren

Parkentree

Wie gezond is, maar tóch tussen leeftijdgenoten wil wonen, heeft in Nederland niet veel te kiezen. Eén van de projecten die daarin wél voorziet, is ParkEntree in Schiedam. Twee hofjes, 35 woningen, 44 appartementen. ParkEntree is het eerste seniorenbuurtje in Nederland, de bewoners zijn vijftig jaar of ouder.

ParkEntree

Friends-woningen

Het Friends-concept, oftewel het vriendschappelijk samenwonen, was in eerste instantie bedoeld voor jongeren en starters op de woningmarkt. Maar het concept om de voordeur en de huur te delen blijkt ook door senioren te worden omarmd.

Lees meer

Ecologisch

Oosterwold

Oosterwold is een groen gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier is alle ruimte om op eigen initiatief en naar eigen wens vorm te geven aan je droom en overtuiging. Je bepaalt niet alleen je eigen woning, maar gaat ook over aanleg en beheer van wegen, paden, groen, water en de openbare ruimte. Dat moet je allemaal zelf realiseren, samen met anderen. Je vindt hier de ultieme vorm van ‘doe-het-zelf’-gebiedsontwikkeling. Behalve een aantal spelregels zijn er geen beperkingen. 

Ecodorp

Ppauw is een ecologisch woon/werk experiment gestart op de Wageningse berg. Eco-pionier Erik Groen heeft op 1-4-14 met een lokale band, de Grassmoawer, de ruïne van het Pieter Pauw ziekenhuis nieuw leven ingeblazen.

Bekijk de aflevering

Erfdelen

Woongroepen op voormalige boerenerven. Als je wat ouder wordt, kun je natuurlijk afwachten hoe de volgende levensfase zich zal voltrekken maar ook zelf (levensloopbestendige) plannen maken. Het erfdelen project is daar een voorbeeld van en het omvat alles wat de initiatiefnemers essentieel of wenselijk vinden voor zichzelf en hun omgeving.

Lees meer

Community

Upkot – Veel meer dan alleen een kamer

Als creatieve studentenhuisvester bouwt en beheert Upkot projecten in verschillende Belgische steden met een grote focus op duurzaamheid en ecologie. In alle Upkot-projecten zijn de studenten in staat om hun studentenleven naar een hoger niveau te tillen. Stel je een tweede huis voor met een unieke look & feel, te gekke faciliteiten, toffe activiteiten en natuurlijk: kwalitatieve en mooie studentenkamers. Of beter: the place to be om de tijd van je leven te hebben!

Mi Oso

Mi Oso betekent in het Surinaams Mijn Huis. Met eenderde koopwoningen en tweederde sociale huur is Mi Oso een thuis voor mensen met allerlei achtergronden. Mi Oso is een project met een mix van Surinaamse en Nederlandse invloeden.

Je zou Mi Oso een Begijnhof in Zuidoost kunnen noemen.

Gemengd wonen

Gemengd wonen gaat bij Portaal over woonprojecten waar verschillende groepen mensen doelbewust samen wonen, contact onderhouden en ook gezamenlijk activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld een mix van starters en instromers uit de maatschappelijke opvang/Leger des Heils. Portaal heeft meerdere projecten op het gebied van gemengd wonen.

Gezamenlijk kopen en dan van jezelf huren

Huurders die samen een wooncoöperatie vormen, bouwen straks het huis dat ze ook weer gaan huren. De coöperatie is de ‘winnaar’ geworden van een pilotproject van de gemeente. In het appartementencomplex komen 20 sociale en 16 middeldure huurwoningen.

Lees meer

Innovatief bouwen

Wikihouses

WikiHouse is de revolutie in de zelfbouw, een wereldwijd open source concept. Maak een nieuw ontwerp of bouw een bestaand ontwerp, een kwestie van downloaden, uitfrezen en het bouwpakket in elkaar zetten.

3D-geprinte woning

Een nieuwe manier van betaalbare woningen creëren door middel van 3D-printing. Uniek is dat de projectpartners een woning met een geheel eigen vormgeving hebben gerealiseerd, dankzij uitgebreide R&D om de vormvrijheid van betonprinten te ontsluiten.

Startblock

Startblock, de woning die in een fabriek wordt gemaakt, voorziet in de behoefte aan kleinschalige woonruimte voor starters en een- of tweehuishoudens. De woning voldoet volledig aan de eisen van het Bouwbesluit, is maximaal circulair en ontworpen voor permanent gebruik, maar blijft verplaatsbaar om flexibel in te spelen op de woningmarkt.

Lees ook het artikel over ELF

Lees meer