NVM

Bezig met het laden
van het e-zine...

Digitale Kansen: tech meets vastgoed

In dit e-zine lees je alles over tech ontwikkelingen en de impact hiervan op de NVM woonmakelaar/-taxateur. De artikelen en video’s zijn geclusterd per thema en vind je hieronder.

01 | Welkom!

02 | Grote Tech Ontwikkelingen

03 | Online gemak

04 | High tech, high touch

05 | Van database naar clientbase

06 | Social media

07 | Round up

08 | Goed idee? Doe mee!

09 | Colofon

Bezig met laden
>

De beste innovaties ontstaan waar creatieve ideeën samenkomen

Onderdeel van NVM Service Office is de Innovatieve Proeftuin. waar innovatieve ideeën voor de NVM-makelaar en -taxateur worden getoetst, getest en ontwikkeld.

2 min

Edzard Bijvoet

“Er wordt hierin samengewerkt met NVM-leden, NVM-bureau en NVM Holding en haar deelnemingen. Maar we volgen ook actief alle marktontwikkelingen en bepalen zo waar we op gaan inzetten”, vertelt Edzard Bijvoet, directeur NVM Service Office.

Het hoofddoel van de Innovatieve Proeftuin is het bevorderen van innovatie, gedacht vanuit de makelaar en daarmee indirect de opdrachtgever. Bijvoet: “Hoe kunnen we de makelaar meer faciliteren voor een nog betere klantbeleving en hoe kunnen we de markt structureel in beweging houden? We proberen met de Innovatieve Proeftuin ideeën vanuit NVM maar ook daarbuiten om te zetten naar concrete producten en diensten en dit te toetsen en testen onder NVM-leden. Gedurende het proces kijken we of een innovatie bij een andere NVM-deelneming past of bij de Service Office blijft.”

Snelle service, strakke tarieven

Eén van de concrete voorbeelden die de Innovatieve Proeftuin heeft opgeleverd is de NVM Energielabel Service. “Met deze service willen we de makelaar zoveel mogelijk ontzorgen in de dagelijkse werkzaamheden”, vertelt Laura Teunissen, projectcoördinator bij NVM Service Office. “Daarom is NVM een samenwerking aangegaan met gecertificeerde inspectiebureaus. De makelaar hoeft nu alleen een energielabel-aanvraag in te dienen en een inspectiebureau doet de rest: van een opname plannen met de woningeigenaar tot het opleveren van het energielabel en facturatie. Binnen 5 tot 10 werkdagen is er al een energielabel beschikbaar. En doordat we steeds efficiënter kunnen werken, zijn de tarieven laag.” Daarnaast wordt alle data die hieruit voortkomt, gedeeld met brainbay, die hierdoor meer inzicht kan geven in de kwaliteit van de woningvoorraad. “En daar zijn banken weer blij mee.”

Laura Teunissen

Kwaliteitsslag met standaard

Een nieuw project waar in de Proeftuin aan wordt gewerkt, is het faciliteren van een bouwtechnische keuring, maar wel volgens een bepaalde standaard, want die ontbreekt nu en daardoor ontbreekt ook kwaliteit. “Wij willen hier dus een kwaliteitsslag gaan maken”, benadrukt Bijvoet. “Hierin werken we ook samen met Binnenlandse Zaken. En we zijn in gesprek met meerdere verzekeraars om uiteindelijk een mooi verzekeringsproduct te maken dat NVM-makelaars kunnen aanbieden aan hun opdrachtgever.”

Ontzorgen Register-Taxateur

Een ander project waarvoor een pilot is gestart, is ‘Taxatiesupport’: een ondersteunende service voor taxateurs om te kunnen voldoen aan de kerntaken en processen die vanuit de NRVT zijn opgelegd. Bijvoet: “Je moet nu als taxateur een dossier nog vollediger opbouwen en transparant vastleggen, en wordt hier ook steeds meer op gecontroleerd door middel van audits. Onze nieuwe service ondersteunt de taxateur tijdens de professionele taxatiedienst: , dus van het correct informeren van alle partijen, het maken van een afspraak voor een opname, tot de aftersales. Zo ontzorgt de taxateur de opdrachtgever en ontzorgen wij de taxateur met zaken als agendabeheer tot aan de aftersales.” Begin 2023 zal Taxatiesupport beschikbaar komen voor alle NVM-taxateurs, werkzaam in alle Kamers.

Goed idee?

NVM-leden weten als geen ander wat er speelt. Daarom moet er volgens NVM meer en beter gebruik worden gemaakt van die kennis. Met de komst van de NVM Ideeënbox – onderdeel van de NVM Communities – kunnen NVM Wonen-leden ideeën inbrengen, hier onderling over sparren, ideeën volgen en aan ideeën bijdragen. Ieder idee wordt gekoppeld aan een ideeëncoach binnen NVM, om het NVM-lid te begeleiden in de uitwerking van het idee. Teunissen: “Iedere maand worden door het Ideeënbox-team circa tien ideeën met de hoogste ledenwaardering genomineerd. Als een idee goed aansluit bij een bestaand of toekomstig project, pakt NVM dit direct op. Zo niet, dan gaat het idee door naar een finaleronde en maakt het kans op het speciale innovatiebudget. Elk kwartaal selecteert een jury maximaal negen finalisten, waar alle leden vervolgens online kunnen stemmen op hun top 3. Hier zien we ook een mooie rol voor de innovatieve proeftuin als één van de plekken waar ideeën tot bloei kunnen komen.”

Innovatie HQ

De Innovatieve Proeftuin gaat mogelijk begin 2023 een eigen plek krijgen binnen het NVM-kantoor. “Centraal in het pand, goed zichtbaar en goed bereikbaar voor leden”, vertelt Bijvoet trots. “Zo zit je letterlijk meer in de dynamiek van de vereniging en zal het ook bijdragen om innovatie een vaste plek te geven. En dat uiteraard naast de andere deelnemingen in het pand die natuurlijk ook volop aan het innoveren zijn. Uiteindelijk ontstaan de beste innovaties daar waar creatieve ideeën samenkomen.”

Meer informatie?

Neem contact op met de Innovatieve Proeftuin met Laura Teunissen via laura.teunissen@nvmserviceoffice.nl of 06 – 50 19 39 10.

Bekijk ook de video over data

Bekijk video

Lees ook het artikel over de NVM Ideeënbox

Lees meer

Hoe beoordeel je dit artikel?

Bedankt voor je feedback!